Voldtektssiktet mann varetektsfengslet på Nøtterøy

Politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt ønsket at mannen ble varetektsfengslet på grunn av fare for gjentakelse og bevisforspillelse. Dalhaug er her fotografert i Tønsberg tingrett ved en tidligere anledning. Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Mannen i 20-årene som er siktet for voldtekt av en kvinne i 80-årene på Nøtterøy, ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Mannen ble fremstilt for varetektsfengsling i Tønsberg tingrett. Påtalemyndigheten ba om fire ukers varetekt på grunn av fare for gjentakelse og bevisforspillelse, noe tingretten ga medhold i, skriver NRK.

– Han fastholder at han ikke har gjort dette, og han erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Steinar Thomassen til NTB.

Den voldtektssiktede mannen er ikke tidligere dømt for seksuelle overgrep, men ifølge NRK er han straffedømt for en rekke andre forhold.

Les også: Ny mann pågrepet for eldrevoldtekt på Nøtterøy

Den angivelige voldtekten skal ha funnet sted ved undergangen ved Grindløkken skole på Nøtterøy lørdag 15. november. Gjerningsmannen skal ha brukt vold mot henne, men hun ble ikke alvorlig skadd.

Tidligere ble mann i slutten av tenårene pågrepet og siktet i saken, men han er nå sjekket ut av saken og løslatt.

– Vi mener nå med stor grad av sikkerhet at vi har rett gjerningsmann, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Vestfold politidistrikt til NTB om den nye pågripelsen.

Bakgrunn: Kvinne i 80-årene overfalt og voldtatt i Vestfold