Brorskaps-leder beskyldes for spionasje for Norge

En egyptisk domstol beskylder en nylig pågrepet leder i Det muslimske brorskap for å ha spionert på vegne av Norge og USA, melder statlige medier.

Mohamed Ali Bishr ble torsdag pågrepet og varetektsfengslet, beskyldt for å ha spionert på vegne av andre land. Lørdag ble det kjent at han er beskyldt for å ha spionert for Norge og USA, ifølge den statlige egyptiske avisen Al-Ahram.

Ifølge påtalemyndigheten i landet er anklagene basert på opptak av Bishr. Han vil mandag bli innkalt til en høring der han kan svare på beskyldningene.

Bishr var en framstående skikkelse i det nå forbudte brorskapet, og han var blant annet minister i regjeringen til president Mohamed Mursi, som ble avsatt av militæret i fjor sommer.

Det muslimske brorskap ble forbudt i Egypt etter at Mursi ble avsatt, og flere tusen medlemmer har blitt fengslet siden da. Også de fleste lederne i Brorskapet er pågrepet.

I det norske Utenriksdepartementet opplyser pressevakt Veslemøy Salvesen at de er gjort kjent med saken. Den undersøkes av ambassaden i Kairo.

– Vi har kontaktet egyptiske myndigheter, men ikke fått svar ennå, sier Salvesen til NTB.