Rundt 50 drept i selvmordsangrep i Afghanistan

Rundt 50 personer ble drept da en selvmordsbomber angrep en volleyballturnering øst i Afghanistan søndag, ifølge afghanske myndigheter.

Angriperen kjørte på motorsykkel inn blant tilskuerne før han sprengte seg selv i luften, ifølge viseguvernør Attaullah Fazli i Paktika-provinsen.

– Mange mennesker, inkludert flere offentlige tjenestemenn og politisjefen, var til stede. Rundt 50 mennesker er blitt drept og 60 såret, mange av dem alvorlig, sier han til nyhetsbyrået AFP.

Mange sivile drept

Angrepet skjedde i Yahya Khel-nabolaget i Paktika-provinsen nær grensa til Pakistan.

Hundrevis av tilskuere hadde møtt opp for å overvære finalen i volleyballturneringen. De fleste av de drepte skal ha vært sivile.

President Ashraf Ghani var raskt ute og fordømte angrepet.

Taliban og andre militante opprørsgrupper har gjennomført en rekke selvmordsangrep og drap i Afghanistan i år, samtidig med at antallet utenlandske stryker i landet har blitt stadig færre.

Sikkerhetsavtale

Søndag godkjente den afghanske nasjonalforsamlingen sikkerhetsavtaler med USA og NATO, noe som gir utenlandske soldater lov til å bli i landet også etter årsskiftet.

De nye sikkerhetsavtalene innebærer at nærmere 10.000 amerikanske soldater og drøyt 2.000 soldater fra andre NATO-land blir værende i Afghanistan.

USA og NATO hadde på det meste 130.000 soldater i Afghanistan, mens det i dag er rundt 41.000 igjen.