Trapper opp søk etter savnet fisker

Søket etter en yrkesfisker som er savnet i Rogaland, har pågått gjennom hele natten. Lørdag formiddag trappes søket opp på land, og redningshelikopteret skal i luften igjen.

– Helikopteret skal begynne et nytt søk i et område vi ønsker å se nærmere på, sier redningsleder Johan Mannsåker ved Hovedredningssentral Sør-Norge til NTB lørdag morgen. Han sier søket etter den savnede fiskeren og båten hans har pågått gjennom natten og at alle båter i området har fått i oppdrag å spre seg utover og lete.

– Så langt har vi ikke sett noe til båten, sier Mannsåker. Det er heller ikke funnet vrakgods eller andre gjenstander som kan stamme fra båten.

Redningslederen legger til at det jobbes parallelt sammen med politiet for å hente inn opplysninger om savnede og om han kan ha dratt et annet sted enn der det letes. Lørdag trappes søket opp med et strandsøk på land, også dette i politiets regi. I tillegg skal annen fisker som så den savnede mannen fredag, ut med Kystvakten for å vise hvor han gjorde sin observasjon.

Ifølge Mannsåker er det bra vær og gode leteforhold i området. Han sier det også var forholdsvis godt vær fredag, men noe vind.

Den 51 år gamle yrkesfiskeren ble meldt savnet av broren sin fredag ettermiddag. Tidligere på dagen dro mannen ut alene med 26 fot store båten Santana fra Hellvik. Målet var Moivika litt lenger vest, hvor han hadde noen hummerteiner, opplyser HRS. Mannen ble sist sett klokken 10 fredag formiddag.