Minst fire personer drept etter at fly krasjet i flyplassbygning

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fly krasjet inn i bygning i Kansas
Et småfly har krasjet i en bygning på en flyplass i Wichita i Kansas i USA. Minst to personer er drept, fire er skadet og flere er fortsatt savnet.

Fire personer er bekreftet omkommet, mens ytterligere fire er savnet. Det skriver nettstedet ksn.com.

Fem personer er fraktet til sykehus. En av dem er alvorlig skadet.

– Mins fem, men kanskje så mange som ti mennesker antas å ha vært i bygningen da ulykken skjedde, og de er ikke gjort rede for, opplyste brannsjef Ron Blackwell i Wichita til pressen utenfor flyplassen ved 17.15-tiden.

– De to som er bekreftet omkommet, befant seg inne i flyplassbygningen, og redningsmannskaper leter etter overlevende, tilføyde Blackwell.

Senere er altså ytterligere to personer bekreftet omkommet.

Flyet, som var av typen Beechcraft King Air, mistet kraften i en motor under avgang og styrtet deretter inn i en toetasjes bygning som tilhører flyplassen, melder nettstedet ksn.com. Det er ikke bekreftet hvor mange som var om bord i ulykkesflyet, men flyplassens ledelse tror det bare dreier seg om én person.

Flystyrten forårsaket en voldsom brann, og tykk, svart røyk steg opp fra området. Flammene var så kraftige at brannmannskapene var nødt til å trekke seg ut av bygningen etter å ha kjempet mot brannen i rundt en halvtime, ifølge brannsjefen.