Siktet for ytterligere ett drap i Tromsø

Åstedsgransking i den kommunalen boligen på Kvaløysletta i Tromsø i september. Krimteknikere i arbeid i huset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix. Les mer Lukk

Mannen som er siktet drapet på 48 år gamle Hermod Magne Steinsund i Tromsø, er nå siktet for ytterligere ett drap.

48-åringen ble pågrepet 24. september i år og siktet for drap på Hermod Magne Steinsund. Nå er han også siktet for drap på Stein Håvard Larsen, som ble meldt savnet 3. oktober i Tromsø, opplyser Troms politidistrikt i en pressemelding.

Ofre var naboer

I forbindelse med etterforskningen av drapet på Steinsund har politiet ved flere anledninger forsøkt å oppnå kontakt med Stein Håvard Larsen. Han bodde i samme hybelbygg som Steinsund på Kvaløysletta i Tromsø.

3. oktober ble Larsen formelt meldt savnet, og etterlysningen ble 6. oktober formidlet via media.

Les også: Etterlyser savnet mann i Tromsø

Politiet mistenker nå at mannen tok livet av Larsen i sin egen leilighet lørdag 6. september eller i løpet av de påfølgende to døgn.

Siktelsen bygger blant annet på kriminaltekniske funn på bopelen til siktede. Av hensyn til etterforskningen ønsker politiet ikke å utdype hva disse funnene består av.

Les også:
Mistanken mot drapssiktet i Tromsø opprettholdt

Skutt og drept

Hermod Magne Steinsund ble skutt og drept i sin bopel. Politiet har beslaglagt uregistrerte skytevåpen på siktedes bopel, heter det i pressemeldingen.

«Hvordan Stein Håvard Larsen er drept er så langt uavklart», skriver politiet.

Siktede som nå etterforskes for to drap med drøye to ukers mellomrom, er meddelt den nye siktelsen. Politiet ønsker å gjennomføre nytt avhør av siktede i løpet av den nærmeste uken.

Politiet og hjelpemannskaper igangsetter tirsdag søk etter antatt omkommet i området rundt hybelbygget.