Russland vil anerkjenne valgresultatet i Ukraina

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov håper at Ukraina er innstilt på fred etter søndagens valg. Foto: Maksim Sjemetov / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Russland kommer til å anerkjenne valgresultatet i Ukraina, sier utenriksminister Sergej Lavrov. Han understreker imidlertid at ikke alle områder som deltok i valget, er ukrainsk territorium.

– Jeg tror vi kommer til å anerkjenne dette valget, fordi det er veldig viktig for oss at Ukraina endelig får myndigheter som ikke kjemper mot hverandre, som ikke drar Ukraina til vest eller øst, men som håndterer problemene landet står overfor, sier Lavrov til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Lavrov sier videre at han håper Ukraina former en «konstruktiv» regjering som jobber for å dempe krisen i landet, og som samtidig forbedrer samarbeidet med Moskva.

Les også:Mot pro-vestlig triumf i Ukraina-valg

Valget i Ukraina kan bidra til fred i Øst-Ukraina såfremt ikke «nasjonalistene» i nasjonalforsamlingen i Kiev undergraver prosessen, ifølge russisk UD.

– Det er allerede klart at partiene som støtter en fredelig løsning på den interne ukrainske krisen, fikk flertall, sier statssekretær i utenriksdepartementet, Grigorij Karasin.

– Men nasjonalistene kan bidra til at det blir flere kamper øst i landet, føyer han til.

De foreløpige resultatene etter søndagens valg viser at provestlige partier vant en overlegen seier. De prorussiske områdene øst i landet deltok ikke i valget.

Les også:Lavrov sier Ukrainas fredsplan må gjennomføres

Valget er det første etter at Ukrainas prorussiske president Viktor Janukovitsj ble presset fra makten etter et flere måneder langt folkeopprør.