Velgersmell for Høyre og Frp på ny måling

Ingen grunn til å smile for statsminister Erna Solberg (H). På Dagbladets nyeste partimåling må hun se røde tall for Høyre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Velgerne liker ikke statsbudsjettet som regjeringen la fram tidligere denne måneden. Høyre og Frp går dermed kraftig tilbake på en ny meningsmåling.

På Dagbladets partibarometer går Høyre tilbake med 2,6 prosentpoeng til en oppslutning på 25,9 prosent, mens regjeringskollega Frp får 12,2 prosent, en tilbakegang på 2 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går fram med hele 3,4 prosentpoeng og får en oppslutning på 37,4 poeng.

Målt i mandater hadde Ap vært større alene enn Høyre og Frp til sammen hvis det hadde vært stortingsvalg i dag.

Reaksjon:- Frp-velgerne flykter i protest

Og det er ingen tvil om at det er statsbudsjettet og oppstyret rundt det som er årsaken til velgerflukten. På spørsmål om man synes det framlagte statsbudsjettet fører Norge i riktig eller gal retning svarer hele 46 prosent at det går i gal retning, mens bare 22 prosent liker retningen.

På partibarometeret for oktober får Sp 5,6 prosent (fram 0,9), mens Venstre går fram med 1 prosentpoeng til 5,4 prosent. KrF går tilbake med 0,5 prosentpoeng til 4,5 prosent.

Miljøpartiet De Grønne går fram med 1,2 prosentpoeng til sterke 3,8 prosents oppslutning, mens SV er langt unna sperregrensen med 3,3 prosent (tilbake +0,7).

Rødt har på denne målingen 1,4 prosents oppslutning, tilbake med 0,2 prosentpoeng, mens sekkeposten Andre partier oppnår 0,6 prosents oppslutning, tilbake med 1,2 prosentpoeng.