Egypt utsetter Gaza-samtaler etter Sinai-angrep

MANGE SOLDATKISTER I SINAI: Nå ber Egypt andre land om hjelp mot islamister på Sinai-halvøya. Foto: Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

Egypt utsetter de planlagt samtalene om våpenhvilen på Gazastripen etter de dødelige angrepene på egyptiske sikkerhetsstyrker på Sinai-halvøya fredag.

Som følge av angrepet har landet stengt grenseovergangen Rafah til Gazastripen på ubestemt tid. Det ble lørdag også innført tre måneders unntakstilstand på deler av Sinai-halvøya.

Samtalene i Kairo skulle etter planen fortsette mandag med mål om å bevare våpenhvilen mellom israelerne og palestinerne etter krigen på Gazastripen i sommer. Noen ny dato for samtalene er ikke satt.

Les også: Seks soldater drept i Kairo

Søndag ba det egyptiske utenriksdepartementet om støtte fra det internasjonale samfunnet for å bekjempe opprørere. Utenriksminister Sameh Shukri vil be utenlandske diplomater i Kairo om mer støtte både politisk og økonomisk, ifølge det statlige nyhetsbyrået Mena.

Minst 33 ble drept i fredagens to angrep nær grensa til Gazastripen – de dødeligste angrepene på landets sikkerhetsstyrker siden den folkevalgte presidenten Mohamed Mursi ble avsatt i fjor.

Islamistiske opprørere har vært særlig aktive på Sinai-halvøya siden landets hær styrtet Mursi i fjor. Egypt vurderer også å tvangsflytte flere tusen personer fra Sinai som følge av angrepene.