Siktet i Monika-saken dømt for ran, vold og utpressing

32-åringen som er siktet for å ha drept åtte år gamle Monika Sviglinskaja høsten 2011, er tidligere dømt for ran, vold og utpressing.

Den 32-årige litaueren var en kort periode samboer med Monikas mor, og bodde i familiens bolig i Sund på Sotra i Hordaland. 14. november 2011, noen uker etter at han flyttet ut, ble åtteåringen funnet død med et belte rundt halsen i sokkelleiligheten der hun bodde sammen med sin mor.

En oversikt over dommene mot 32-åringen fra byretten i Siauliai, nord i Litauen, der han vokste opp, viser at han er straffedømt en rekke ganger, skriver Bergens Tidende.

Les også:Siktede i Monika-saken innlagt

Den første dommen fikk han som 15-åring i november 1997. Den lød på to og et halvt års betinget fengsel, og ble den første av flere dommer for tyveri.

I 2001 ble han funnet skyldig i ran og for å ha unndratt seg pågripelse. Han ble også dømt for å ha organisert transport av litauere til utlandet, uten at disse hadde arbeids- eller oppholdstillatelse.

I 2003 ble han funnet skyldig i utpressing, vold, ran og innbrudd. Året etter, i juni 2004, fikk han fem års fengsel for grov vold og innbrudd.

Mandag denne uken ble han pågrepet og siktet for å ha drept Monika Sviglinskaja. Siden onsdag har han vært innlagt til psykiatrisk observasjon ved Sandviken sykehus i Bergen.

Les også:Monika-saken: Spesialenheten kobles inn