WHO: Over 10.000 tilfeller av ebola

Slik ser det ut. Det har tatt 4.910 liv i dette utbruddet. Det er det hardeste utbruddet noensinne. Foto: Reuters/NTB scanpix. Les mer Lukk

Antallet døde i ebolaepidemien har passert 4.910 i de hardest rammede landene Guinea, Sierra Leone og Liberia, ifølge WHO.

Utbruddet er det verste verden har sett av blødningsfeberen ebola.

Av totalt 4.922 døde, er alle unntatt ti registrert i de tre vestafrikanske landene, opplyser Verdens helseorganisasjon (WHO) lørdag. Totalt er det registrert 10.141 tilfeller av viruset i åtte land, 10.114 av dem i Liberia, Guinea og Sierra Leone.

Tallene inkluderer utbrudd i Nigeria og Senegal, i tillegg til tilfeller i Spania, USA og ett tilfelle i Mali.

40 personer i karantene

I Mali døde en 2 år gammel jente av viruset lørdag. Men det var først etter at hun tok en bussreise over hele landet. 40 personer er nå i karantene.

Også i New York ble en helsearbeider lørdag satt i karantene.

Kvinnen hadde behandlet pasienter i den ebola-herjede delen av Afrika, og ble stoppet på Newark flyplass fredag. Det viste seg imidlertid at hun ikke var smittet.

Lege smittet

Samme kveld ble det kjent at New York og New Jersey setter inn ekstra tiltak for å sjekke flypassasjerer fra ebola-rammede land i Vest-Afrika. Disse vil intervjues, og risikerer å bli satt i karantene.

Torsdag fikk New York sitt første tilfelle av ebolasmitte da legen Craig Spencer ble innlagt på sykehus for viruset. Det var USAs niende tilfelle totalt.

Saken fortsetter under bildet

En politimann står vakt utenfor bygningen der legen Craig Spencer bodde. Foto: Reuters/NTB scanpix.