Spesialenheten etterforsker Monika-saken bredt

En 32 år gammel mann fra Litauen ble onsdag fremstilt for fengsling i Bergen tingrett. Mannen, som ikke møtte opp til fengslingsmøtet, er siktet for drapet på Monika Sviglinskaja (8). Forsvarer Fredrik Verling i midten. Foto: Paul S. Amundsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

Spesialenheten for politisaker skal avhøre enkeltpersoner i politiet for å finne ut om noe straffbart har skjedd under etterforskningen av åtteåringen Monika Sviglinskajas død i 2011.

– Vi er i gang med å etterforske om Hordaland politidistrikt eller enkeltpersoner har begått straffbare handlinger i forbindelse med Monika-saken. Vi tar utgangspunkt i anmeldelsen mottatt fra bistandsadvokaten, sier Halvor Hjelm-Hansen, som leder Spesialenheten for politisaker i Midt-Norge og Nord-Norge, til NTB.

Les også: Krever at Monika-saken får etterspill

Mangler og feil

På vegne av åtteåringens mor anmeldte bistandsadvokat Stig Nilsen politiet i Hordaland til Spesialenheten for politisaker, som er en uavhengig instans, i juni i år.

– Anmeldelsen går på at det har vært mangelfull oppfølging av etterforskningsskritt og at det er blitt gitt feilaktig informasjon til min klient. Ut over det vil jeg ikke kommentere detaljer ved innholdet i anmeldelsen, sier Nilsen til NTB.

Les også: – Moren følte seg truet av ekssamboeren

Han sier at moren, som kommer til Bergen over helgen, er glad for at saken blir tatt seriøst og at det er utvikling.

– Men vi vil ikke spekulere om hva som kommer frem i etterforskningen, sier han.

Advokaten til den 32 år gamle litauiske mannen som er siktet for å ha drept Monika, har ikke vært tilgjengelig for kommentarer fredag.

Les også: Politiet: – Huset bar ikke preg av innbrudd

Mer enn dokumentføring

Hjelm-Hansen vil ikke si hva Spesialenheten skal ta opp i avhørene, men at de er interessert i opplysninger om etterforskningen og de påtalemessige vurderingene som ble gjort i 2011 og 2012.

– Som nevnt er også dokumentføringen gjort i 2014 ett av temaene vi skal ta opp. Det er ikke riktig av meg å konkretisere nærmere hvilke andre temaer vi skal ta opp, sier Hjelm-Hansen.

Bakgrunn: Eks-stefar drapssiktet etter DNA-funn

Spesialenheten er allerede i gang med etterforskningen.

– Vi prioriterer denne saken og har satt av ressurser. Vi har ikke satt noen tidsramme, men det meste av arbeidet vil bli gjort i løpet av noen uker, sier han.