Alle fire fengslet etter dødelig vold i Ålesund

Politiet aksjonerte på en adresse i Spjelkavik i Ålesund tirsdag ettermiddag etter at en person ble funnet død i en leilighet etter et branntilløp. Fredag ble den fjerde av de pågrepne, en kvinne i tyveårene, varetektsfengslet og siktet for dødelig vold mot offeret. Foto: Svein Ove Ekornesvåg (NTB scanpix) Les mer Lukk

Kvinnen som ble pågrepet sammen med tre menn etter at en mann døde av vold i Spjelkavik i Ålesund, er fredag fengslet i fire uker i Sunnmøre tingrett.

Kvinnen ble fengslet torsdag, og i likhet med de tre som ble varetektsfengslet torsdag, må hun sitte de to første ukene av varetekten helt isolert. Hun var først siktet for falsk forklaring etter at en mann i 30-årene tirsdag ble funnet død i en bolig i Spjelkavik. Politiet endret torsdag siktelsen mot henne til å omfatte legemsbeskadigelse med døden til følge, i likhet med siktelsen mot de tre andre pågrepne i saken.

– For de tre mennene omfatter siktelsen også mordbrannparagrafen. Grunnen til det er at politiet mener det er skjellig grunn til å tro at naboer og andres liv kan ha vært i fare, sier politiinspektør Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt.

Les også: Tre siktet for mordbrann i Ålesund

Vold dødsårsak

Klokka 15.40 tirsdag rykket brannvesenet ut etter å ha fått melding om brann i en leilighet. Da de gjennomsøkte boligen, ble det funnet en død mann i firemannsboligen på Øvre Holen i Spjelkavik.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at mannen som ble funnet død er den samme som også bodde i leiligheten. Dødsårsaken var vold.

– Vi vil ikke angi hva slag form for eller graden av vold fornærmede er påført, sier politistasjonssjef Oddbjørn Solheim under pressekonferansen.

Les også: Fire personer siktet etter dødsfall i Ålesund

Søker med dykker

Dykker og hund har søkt i området Olsvika og Breivika torsdag og fredag. Politiet har god tro på at de vil gjøre funn som kan bringe etterforskningen videre, men vil ikke kommentere eventuelle funn, opplyser de i en pressemelding fredag.

Politiet har siden tirsdag foretatt rundt 75 avhør i saken.

De tre mennene som er pågrepet, er 19, 21 og 26 år gamle, mens kvinnen er i midten av 20-årene. Ingen av dem erkjenner straffskyld. De tre mennene er ifølge Sunnmørsposten tidligere dømt for vold, narkotikabruk eller pengeutpressing.

Krimteknikere fra Sunnmøre politidistrikt samarbeider med Kripos.