Prins Carl Philip gifter seg 13. juni

Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist under et pressemøte på Logården ved Stockholm Slott da forlovelsen ble kjent 27. juni i år. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB scanpix. Les mer Lukk

Prins Carl Philip feirer bryllup med sin Sofia Hellqvist lørdag 13. juni neste år. Den tidligere Paradise Hotel-stjernen er for lengst inne i varmen.

Det melder det svenske kongehuset torsdag.

I likhet med sine to søstre skal prinsen vies i Stockholm en lørdag i juni. I likhet med prinsesse Madeleine og Chris O'Neill skal prins Carl Philip og Sofia Hellqvist vies i Slottskyrkan, mens kronprinsesse Victoria og prins Daniel giftet seg i Storkyrkan.

– Vi ser fram til et sommerbryllup i midten av juni da Sverige er veldig vakkert. Det er en stor dag for oss, og vi er veldig glade, sier paret.

Forlovelsen mellom de to ble kjent 27. juni i år, etter at prinsen etter sigende overraskende hadde fridd samme dag.

Les også:Svensk prins forlovet

Kongelige gjester

Aftonbladets hoffreporter Jenny Alexandersson tror kongeligheter fra hele verden vil stå på gjestelisten:

– Jeg tror vi kan forvente oss et ganske stort og festlig bryllup, sier hun.

Prins Carl Philip er den tredje i arverekken til den svenske tronen etter kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.

Tidligere denne måneden fortalte prinsen om sin kjærlighet til Sofia i et uvanlig åpenhjertig TV-intervju på TV4:

– Sofia er enormt en positiv person på alle måter. Hun er ydmyk, har beina på jorda, er klok, intelligent og ambisiøs. Hun er finest i verden i mine øyne. Hun er en fantastisk kvinne, så jeg er lykkeligst i hele verden.

Godkjent

Som tidligere Paradis Hotel-stjerne har ikke Hellqvist hatt en knirkefri vei inn i den svenske kongefamilien. Forholdet ble kjent i januar 2010. De flyttet sammen i 2011.

Hellqvist var ikke på gjestelisten da kronprinsesse Victoria giftet seg i 2010, men i dåpen til prinsesse Estelle to år etter ankom hun kirken sammen med O'Neill, som da hadde status som prinsesse Madeleines kjæreste. De to satt bakerst i kirken.

I prinsessebryllupet i fjor var Hellqvist gjest, men ankom alene. Prinsen mener oppstusset rundt forholdet har gjort dem sterkere:

– Det har gjort oss til det teamet vi er. Ved forlovelsen var det første gang vi var sammen offisielt og møtte mediene. Jeg følte en enorm trygghet i å ha henne med.

Ved den omtalte pressekonferansen var også kong Carl Gustaf til stede og ga dem full støtte:

– Det er fantastisk. Sofia er en svært fin person, og det har vært veldig trivelig når hun har vært og hilst på, sa kongen.