Elleve års fengsel for drap i Asker

En 36 år gammel mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin ekskone på Gullhella i Asker i juni i fjor.

Drapet skjedde ved 6-tiden onsdag 5. juni i kvinnens leilighet. Rundt tre timer senere meldte mannen seg for politiet i Asker, skriver Budstikka.

Aktor, statsadvokat Irlin Irgens, la i tingretten ned påstand om tolv års fengsel for 36-åringen. Mannens forsvarer, advokat Niels-Christian Schelver Petersen, mente på sin side at rundt ti års fengsel ville være en passende straff.

Mannens DNA ble funnet på åstedet. Et lydopptak fra drapsnatten har også vært sentralt i rettssaken, ifølge NRK. Selv om de to ikke lenger bodde sammen, var de fortsatt formelt gift.

Mannen, som er fra Etiopia, hadde flybilletter til Tyskland samme dag som drapet skjedde. Retten har gitt ham strafferabatt fordi han meldte seg for politiet om morgenen. Det er også vurdert som formildende at det var han som fortalte politiet om lydopptaket.

«Etter rettens vurdering har tiltaltes tilståelse både lettet etterforskningen og iretteføringen», skriver tingrettsdommer Kjeld Tore Nørgaard.

Mannen er også dømt til å betale henholdsvis 1,2 og 1,3 millioner kroner i erstatning og oppreisning til parets to barn. Han er fradømt retten til å arve sin døde kone.