Solberg beskyldes for dårlig lederskap

Statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap fra regjeringens samarbeidspartier. Foto: NTB scanpix. Les mer Lukk

Regjeringens samarbeidspartier, KrF og Venstre er provosert av alle omkampene i budsjettbehandlingen og nå møter statsminister Erna Solberg beskyldninger om dårlig lederskap.

Hans Olav Syversen (KrF) truer Erna Solberg med omkamp om arveavgiften.

– Omkampene er kraftig provoserende. Skal vi kanskje ta opp spørsmålet om å gjeninnføre arveavgiften? Der vi måtte gi oss i fjor, sier Syversen, leder i Stortingets finanskomité til Dagens Næringsliv.

Han misliker sterkt at fjorårets avtale om økt bistandsbudsjett, skatteklasse to og spesielle kommunetilskudd er kuttet ut igjen ett år senere.

Les også: Solberg forsvarte skattekutt i spørretimen

Det er omkamper om minst et dusin statsbudsjettendringer regjeringen og samarbeidspartiene avtalte i fjor, som gjør Venstre og KrF sinte.

De to partiene mener regjeringens, og finansminister Siv Jensens, flukt fra årets budsjettavtale skaper dårlig stemning foran forhandlingene om 2015-budsjettet.

Venstre-nestleder og finanspolitisk talsmann Terje Brevik er spesielt frustrert over at fjorårets avtale om såkalt «grønt skatteskift» knapt sees igjen i regjeringens budsjettforslag.

– Enten går regjeringen inn for systematisk å snevre inn handlingsrommet for Venstre og KrF for en avtale om flertall for et budsjett. Eller så utvises det dårlig lederskap, sier Breivik.