Fire personer siktet etter dødsfall i Ålesund

DØDSFALL: Politiet har siktet fire personer etter et dødsfall i Spjelkavika. (Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet har siktet tre personer for legemsbeskadigelse med døden til følge, og en person for falsk forklaring etter at en mann tirsdag ble funnet død i en leilighet i Ålesund.

De involverte er kjent av politiet fra før, men av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet gå nærmere inn på detaljer rundt de pågrepne.

Fungerende politimester Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt kunne på en pressekonferanse onsdag formiddag heller ikke bekrefte identiteten til mannen som ble funnet død.

– Vi har ikke foretatt en formell identifisering ennå, sier Moen Vikebakk.

Politiet har tidligere opplyst at de har en «god formening» om hvem den avdøde er.

Brannutrykning

Liket av mannen ble oppdaget da brannvesenet rykket ut etter å ha fått melding om en brann i en leilighet på Øvre Holen i Spjelkavik i Ålesund klokka 15.40 tirsdag.

Politiet har beskrevet dødsfallet som unaturlig og mistenkelig, men er fremdeles forsiktige med å konkludere.

– Vi holder alle muligheter åpne og etterforsker bredt. Det er for tidlig å si noe om motivet for ugjerningen, understreker Moen Vikebakk.

Personene som er pågrepet, har alle vært til innledende avhør i løpet av natten og tidlig morgen, men av hensyn til etterforskningen vil ikke politiet si noe om hva som har framkommet i avhørene.

– Vi har foreløpig ikke tatt stilling til varetektsfengsling. Det vil tidligst bli avgjort i løpet av morgendagen eller fredag, sier fungerende politimester Moen Vikebakk.

Væpnet aksjon

De siktede ble pågrepet i en væpnet politiaksjon tirsdag kveld. Selve pågripelsen foregikk uten dramatikk. Naboer skal ha sett flere personer løpende fra stedet etter at noe de oppfattet som en eksplosjon rett før brannen. Disse opplysningene ønsker ikke politiet å kommentere.

På pressekonferansen onsdag kunne politiet også opplyse at en bil er tatt inn til nærmere undersøkelser. Politiet har også oppsøkt flere andre privatadresser i tillegg til åstedet for brannen i Åkåvegen.

Politiet har rundt 40-50 tjenestemenn på saken. Tirsdag kveld og onsdag morgen ankom også etterforskere fra Kripos, som vil bistå det lokale politiet med både taktisk og teknisk etterforskning. Arbeidet er i full gang i leiligheten på Fremmerholmen.

Politistasjonssjef Oddbjørn Solheim sier at politiet er interessert i tips fra publikum.

– Vi har tidligere etterlyst tips om gårsdagen, men vi har nå endret tidspunktet vi ønsker tips om. Vi er interessert i alle observasjoner, små og store, som er gjort i området ved Åkåvegen 23 fra mandag klokken 18. All informasjon er viktig, understreker Solheim.