Expressen: Russisk ubåtfartøy nærmer seg Sverige

Minejaktfartøyet «Kullen» i Ingaröfjärden tirsdag. Fem-seks større fartøy fra marinen var også i området. Foto: Fredrik Sandberg / NTB scanpix. Les mer Lukk

Det russiske ubåtfartøyet Professor Logachev nærmer seg svensk farvann, skriver avisa . Skipet er ifølge avisa utrustet med «en hangar for mindre ubåter».

Skipet la ut fra St. Petersburg i helgen og var natt til onsdag midt i Østersjøen på høyde med Skåne, i nærheten av et nederlandsk marinefartøy.

En talsmann for den nederlandske marinen avviser overfor Expressen at de forfølger det russiske skipet.

Etter å ha lagt fra kai i St. Petersburg, satte ikke Professor Logachev direkte kurs mot Sverige, men gikk sørover i retning dansk farvann.

Les også:Ubåt-jakten fortsetter i Sverige etter nye observasjoner

Ifølge avisa stanset skipet utenfor polske Gdansk og den russiske enklaven Kaliningrad, der den russiske østersjøflåten har sin base.

Professor Logachev er offisielt et forskningsskip og har som hovedoppdrag å «søke og undersøke ulike undervannsobjekter» og «gjøre studier av havbunnen».

Etter det Expressen erfarer, inngår skipet i flåten til det statlige russiske selskapet Polar Marine Geosurvey Expediton.

Dette selskapet kontrolleres av en av president Vladimir Putins nærmeste menn, miljøminister Sergej Donskoij.