Kronprinsparet: – Spennende å være i Jordan

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kronprinsparet i flyktningeleir
Møtet med syriske flyktninger i Jordan var spesielt, forteller kronprinsparet. Nå dobler Norge støtten til flyktningene.

Sammen med utenriksminister Børge Brende (H) besøkte kronprinsparet tirsdag flyktningleiren Zaatari i Jordan. Møtet var veldig spennende, sier kronprins Haakon.

– Det er kjempeinteressant å få lov til å lære mer om hvordan de tar imot flyktninger her og høre historiene til noen av dem som har kommet hit, sa han da paret møtte pressen etter besøket i leiren.

Minst 400.000 mennesker har oppholdt seg i leiren, som er en av verdens største, siden den åpnet for to år siden. Møtet var spesielt, sier kronprinsesse Mette-Marit.

– Vi fikk høre hvordan leiren har utviklet seg fra starten av til å bli en velfungerende leir, der folk ikke bare skal være opptatt av dagen i dag, men også fremtiden. De har stort fokus på utdanning og en del andre prosjekter som gjør at man kan livnære seg her i leiren, sier kronprinsessen.

Utenriksministeren synes det er fint at de kongelige har tatt turen til Jordan.

– Norge er jo en av de store giverne i regionen, sier Brende, som tirsdag varslet at Norge dobler støtten til Jordan fra 50 til 100 millioner kroner.