Cardiff-eieren skuffet over Solskjær

Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i Cardiff tidligere i høst. Foto: David Rawcliffe (Propaganda) Les mer Lukk

Ole Gunnar Solskjær begrunnet avskjeden i Cardiff med «forskjeller i filosofi». Den beskrivelsen er klubbeier Vincent Tan dypt uenig i.

Nå retter den malaysiske forretningsmannen kraftig kritikk mot mannen han tidligere i år ansatte som klubbens nye manager. I et intervju med Sky Sports sier Tan rett ut at han ikke forstår Solskjærs begrunnelse for Cardiff-exiten.

– Han valgte å gå av, men jeg ble ganske skuffet over uttalelsen han ga. Han sa vi var uenige om filosofien. Hvilken filosofi? Vi ønsker å vinne fotballkamper. Vi ønsker å berge plassen i ligaen. Vi ønsker oss opprykk. Hva slags filosofier er det han snakker om? spør Tan i intervjuet.

Les også: – Ikke jeg som valgte Ole Gunnar Solskjær

Svake resultater

Den eksentriske Cardiff-eieren mener Solskjærs uttalelse gir et inntrykk av at han selv blandet seg inn i nordmannens måte å lede laget på.

– Jeg var skuffet over at han sa det. Han burde heller sagt tusen takk og reist. Resultatene var mot ham. Det vet alle, sier Tan.

Solskjærs 25 ligakamper i sjefsstolen i Cardiff endte med fem seirer, fem uavgjorte kamper og hele 15 tap. I 16 av kampene slapp kristiansunderens mannskap inn det første målet, og i hele ni kamper ble det minst tre baklengsmål.

Les også: Solbakken: Norske trenere kan være naive

Støttet Solskjær

Tan hevder at de svake resultatene var eneste grunn til at Solskjær måtte gå. Samtidig sier Cardiff-eieren nå at omgivelsene ønsket nordmannen sparket på et langt tidligere tidspunkt.

– Jeg støttet ham faktisk veldig. Etter at vi rykket ned, ville alle at jeg skulle sparke ham. Jeg bestemte meg for å fortsette, men det endte ikke godt, sier Tan.

Les også: – Solskjær burde vært mer forberedt

– Han skuffet meg. Ole er en bra fyr og en stor og berømt fotballspiller. Dessverre fungerte det ikke, tilføyer han.

Etter at Solskjær forlot managerstolen står Cardiff med én seier og én uavgjort i den engelske mesterskapsserien. Det innebærer at Wales-klubben har klatret til 15. plass på tabellen.