Åtte jegere anmeldt for dyreplageri

Åtte jegere fra hele landet er anmeldt for dyreplageri. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Les mer Lukk

Dyrevernsorganisasjonen NOAH har anmeldt åtte jegere fra hele landet etter tips om en lukket Facebook-gruppe som viser det de mener er ulovlig jakt og jakttrening.

Videoer og bilder fra viser mink som rives i hjel av jakthunder mens eierne roser hundene, melder NRK.

– I tillegg viser materialet seigpining av rev under jakt, trening av hunder på rev og mink i bur hvor dyrene tydelig lider og innrømmelse av ihjelriving av rev, sier NOAH-leder Siri Martinsen. Hun synes det er vondt å se filmene.

– Man er vitne til dyrs lidelser, og jegerne viser skremmende holdninger. Å med hensikt la hunden sin rive i hjel et vilt dyr under jakt, er et åpenbart brudd på både dyrevelferdsloven og viltloven, som slår fast at jakt skal utøves på slik måte at dyret ikke utsettes for unødige lidelser, sier Martinsen, som også er veterinær.

Norges Jeger og Fiskeforbund reagerer også sterkt.

– Dette ser ikke bra ut. Det er ikke slik jegere skal oppføre seg, sier Arild Skarvik Pettersen, som er jaktprøveinstruktør og leder i Jaktutvalget i Nordland Jeger og Fiskeforbund.

– Norges jeger og fiskeforbund tar sterkt avstand fra denne jaktformen. Det er nedfelt i våre vedtekter at jegerne skal følge viltlovens paragraf 19, som slår fast at jakt skal utøves på slik måte at dyret ikke utsettes for unødige lidelser, sier han.