Politiet sprengte mystiske pakker etter ran i Stockholm

Svensk politi har sperret av store områder i Stockholm etter at mistenkelige pakker ble lagt igjen etter at ranere slo til mot to vekslingskontorer torsdag. Foto: Linus Brännström (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiets bombeeksperter har sprengt to mistenkelige pakker som ble etterlatt etter at ranere slo til ved to vekslingskontorer i Stockholm torsdag. Politiet kan ikke si hva pakkene inneholdt.

Flere gater ble stengt av i området rundt T-banestasjonen Gullmarsplan, hvor en bomberobot ble brukt til å ta hånd om pakken ranerne etterlot seg. Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT hørtes et smell i halv to-tiden, da den mistenkelige pakken sprengtes. Pakken som ble lagt igjen i Götgatan ble sprengt av politiets bombegruppe i 12-tiden. Den skal ikke ha inneholdt eksplosiver.

Under ranet i Götgatan fikk den maskerte raneren ikke med seg penger, og han stakk av etter ransforsøket. Kort tid etter det første ransforsøket ble et annet vekslingskontor ranet ved Gullmarsplan. Her var det to personer med en pistollignende gjenstand som slo til. Ingen ble fysisk skadd i ranet, og ranerne stakk av på en moped.

Ifølge Aftonbladet fikk ranerne med seg rundt 400.000 svenske kroner – i overkant av 350.000 norske kroner.

– Vi ser ingen klar sammenheng mellom de to hendelsene, men vi kan heller ikke utelukke at de henger sammen, sier pressetalsmann Lars Byström i politiet i Stockholm.

Bombeteknikere skal analysere hva pakkene inneholdt. Veisperringene ved Gullmarsplan kommer til å heves innen kort tid, opplyser politiet.