Politiet etterforsker drap i Tromsø

Mistenkelig dødsfall, i kommunal bolig, på Kvaløysletta i Tromsø. Krimteknikere kom ved 17-tiden tirsdag ettermiddag til leilighetsgården og gått inn i huset. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Les mer Lukk

Politiet i Troms har åpnet drapsetterforskning etter at en 48 år gammel mann ble funnet død i en kommunal bolig på Kvaløysletta i Tromsø.

Politiet bekreftet sent tirsdag kveld at de sto overfor et drap. Da hadde tekniske etterforskere jobbet i flere timer inne i det kommunale hybelhuset på Kvaløysletta.

Politidistriktet har også anmodet Kripos om bistand til teknisk og taktisk etterforskning.

Funnet av bekjent

Klokken 15.23 tirsdag fikk politiet beskjed om at 48-åringen var funnet død hjemme hos seg selv av en bekjent. Da politiet kom fram oppdaget de at den døde var påført skader, i tillegg til andre mistenkelige funn.

– Skader på avdøde og øvrige omstendigheter rundt funnet har medført at politiet etterforsker saken som drap. Politiet har avhørt flere vitner og fortsetter med nye avhør utover kvelden og onsdag. Det er også iverksatt rundspørring i området, skriver Troms politidistrikt i en pressemelding tirsdag kveld.

Drapsvåpen

Politiet vil tirsdag kveld ikke si noe om hva de tror dødsårsaken er. Men ifølge politiinspektør Einar Sparboe Lysnes i Troms politidistrikt gjorde skadene mannen var påført politiet temmelig sikre på at det dreide seg om et drap.

Han vil ikke si noe om det er funnet noe drapsvåpen.

– Av hensyn til etterforskningen, ønsker vi ikke gi den type informasjon, sier Sparboe Lysnes til Nordlys.

Kripos

Troms politidistrikt har bedt Kripos om bistand i drapsetterforskningen.

– Kripos vil være på plass tidlig onsdag morgen, opplyser Sparboe Lysnes.

Politiet kan ikke si noe sikkert om dødstidspunktet.

– Men vi snakker i realiteten om at drapet har skjedd innen det siste døgnet, sier politiinspektør Einar Sparboe Lysnes til Nordlys.

Ingen er så langt siktet i saken, men Lysnes sier de håper på et raskt gjennombrudd i saken.

Det skal bo åtte personer i den kommunale boligen. Naboer har beskrevet hybelhusets beboere som rolige og hyggelige selv om politiet har vært på adressen flere ganger. Den drepte var kjent av politiet fra før.