Lime-saken: Kan bli flere pågripelser

Politiadvokat og påtaleansvarlig Åsmund Yli under et fengslingsmøte for noen av de siktede i Lime-saken i Nedre Romerike tingrett. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix) Les mer Lukk

Politiet utelukker ikke at det kan bli flere pågripelser i Lime-saken.

Hittil er 20 personer blitt pågrepet i saken etter en omfattende aksjon tidligere i september mot 20 Lime-butikker på Østlandet. Politiet mistenker grov menneskehandel, skatteunndragelse, bedrageri og skimming i nettverket rundt dagligvarekjeden.

Under selve aksjonen ble 19 personer pågrepet og til sammen 13 personer sitter i varetekt. En av disse er eneeieren av Lime-kjeden, Sajjad Hussain, som ble pågrepet på Oslo lufthavn i august da han var i ferd med å forlate landet.

Les også: Lime-saken: Flere med ulovlig opphold funnet

Tre av fengslingskjennelsene er anket videre i rettssystemet. Alle tre er siktet for grov menneskehandel.

– Isolasjonen for samtlige som sitter i varetekt må forlenges onsdag, torsdag og fredag i denne uken. De fikk bare to uker i første omgang, men nå kan vi begjære fire uker fra og med andre fengsling, sier politiinspektør Åsmund Yli i Romerike politidistrikt til NTB.

Les også: Lime skal ha svindlet sine egne kunder

Politiet oppdager stadig nye momenter og interessante personer i arbeidet med den omfattende saken.

– Spørsmålet er hva vi har mulighet til å følge opp. Vi utelukker ikke flere pågripelser, og vi innhenter fortsatt nytt etterforskningsmateriale. Jeg regner med at vi innen neste uke vil kunne legge frem en tidsplan for når vi mener vi skal være ferdig, sier Åsmund Yli.