Fortsatt kritisk for stikkskadd 19-åring i Oslo

Boligen på Bekkelaget i Oslo bar tydelig preg av grov voldsutøvelse da politiets kriminalteknikere rykket inn fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix. Les mer Lukk

Tilstanden til 19-åringen som fredag ble påført livstruende stikkskader av sin 17 år gamle bror, var søndag fortsatt kritisk.

For farens del var situasjonen i helgen bedre etter voldsangrepet i familiens bolig på Bekkelaget i Oslo fredag morgen.

Han var fortsatt innlagt på sykehus, men var i så god form at han kunne snakke med politiet, ifølge leder Grete Lien Metlid for seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

– Situasjonen for eldstesønnen er fortsatt den samme. Den er bedre for faren. Han ble avhørt lørdag, sier Metlid til NTB.

Les også: Siktet for drapsforsøk på faren og broren

Overfor Aftenposten betegner hun tilstanden til 19-åringen som «fortsatt uavklart og kritisk livstruende». Det var søndag kveld helt usikkert når han ville kunne la seg avhøre av politiet.

Metlid vil ikke ut med hvilke opplysninger som er framkommet i avhørene av gjerningsmannen (17) og faren.

Faren varslet politiet

Det var klokken 7.45 fredag morgen at familiefaren, med alvorlige stikkskader, klarte å varsle politiet om hva som nettopp hadde skjedd i bolighuset i Solveien på Øvre Bekkelaget. I det samme huset lå hans eldste sønn ille tilredt etter å ha blitt påført livstruende stikkskader.

Gjerningsmannen var familiens yngste sønn, 17-åringen som nå er varetektsfengslet og siktet for drapsforsøk på sin far og sin bror.

Både faren og 17-åringen har gitt innledende forklaringer til politiet om hva skjedde fredag morgen. Selve hendelsesforløpet skal derfor stå noe klarere fram for etterforskerne. Det som fortsatt syntes å være en gåte, er hvordan det kunne skje og hvorfor.

Venter på undersøkelser

– Han har erkjent de faktiske forhold. Det er en dypt tragisk sak. Ingen i verken familie eller omgangskrets skjønner hva som har skjedd, det fremstår som totalt uforståelig for dem som kjenner ham, sier 17-åringens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord til NTB.

Han mener svarene både politiet og 17-åringens mor leter etter, kan være å finne i resultatene av de relativt omfattende medisinske undersøkelsene som er i gang av gutten. Det er også rutinemessig tatt blodprøve av 17-åringen som blant annet kommer til å bli undersøkt for rusmidler.

Moren i familien var søndag ikke avhørt. Hun har anledning til å nekte avhør, i og med at det er hennes sønn som er siktet i saken, men det er uklart om hun vil benytte seg av den muligheten.