Død hund funnet i verktøykasse i Oslo

DUSØR: – Hvis obduksjonsrapporten tilsier at hunden er offer for en kriminell handling vil vi utlove en dusør for å hjelpe politiet å finne gjerningspersonen, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Foto: NTB/Scanpix Les mer Lukk

Dyrevernalliansen varsler dusør dersom det viser seg at den hunden som søndag ble funnet død i en verktøykasse i Oslo, har blitt utsatt for noe kriminelt.

Hunden ble funnet i en verktøykasse ved jernbanesporet i Kværnerdalen i Oslo.

– Det var en representant for NSB som meldte fra til oss. De hadde funnet kassen og oppdaget at det lå en død hund inne i den. Det er såpass spesielt at vi ønsker å undersøke saken nærmere, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Vidar Pedersen til TV 2.

Politiet opplyser at de ikke har fått melding om hva slags skader hunden hadde, men at de mistenker at det ikke dreier seg om en naturlig død. Hunden er nå sendt til veterinærhøyskolen for obduksjon.

Les også: Bonde skjøt båndløs hund

Vil gi dusør

Dyrevernalliansen varsler dusør hvis obduksjonsrapporten viser at hunden har blitt utsatt for en kriminell handling.

– Hvis obduksjonsrapporten tilsier at hunden er offer for en kriminell handling vil vi utlove en dusør for å hjelpe politiet å finne gjerningspersonen, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

De roser politiet for rask reaksjon etter at hunden ble funnet.

– Politiet i Oslo skal ha ros for å undersøke saken, og vi håper dette er uttrykk for at kriminalitet mot dyr nå tas på større alvor enn tidligere, sier Kleveland.

Les også: Hund døde da den ble etterlatt i bil