Løslatt Bhatti vil ikke ha hjelp av norsk UD

Bhatti er løslatt fra pakistansk fengsel. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Islamisten Arfan Bhatti er sluppet ut av fengselet i Pakistan, hvor han har sittet i 21 måneder. Han ønsker ikke bistand fra UD.

– Han er lettet over å ha kommet ut, og han har vært i kontakt med familien i Norge, sier Bhattis advokat, John Christian Elden, til NRK.

Ifølge Elden befinner Bhatti seg fortsatt i Pakistan. Han sier videre at det er uvisst om pakistanske myndigheter vil utvise Bhatti til Norge.

– Han vil ikke at UD skal involvere seg ettersom de ikke har hjulpet til i de 21 månedene han har sittet fengslet i Pakistan, sier Elden til NRK.

Bakgrunn: Arfan Bhatti er ute av fengsel

Blir i Pakistan

Til VG opplyser Elden at Bhatti kommer til å bli i Pakistan så lenge han får lov.

– Han håper at han ikke blir utvist til Norge, sier advokaten.

Utenriksdepartementets pressevakt Frode Andersen sier til NTB at de er informert om at Bhatti er løslatt.

– Vi ble varslet om løslatelsen via vår ambassade i Islamabad fredag, men har foreløpig ingen ytterligere kommentar, sier han.

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) vil ikke kommentere saken, og sier til NRK at de ikke uttaler seg om enkeltpersoner.

Les også: Arfan Bhatti advarer Stoltenberg og Norge

Aksepterte ikke dom

ABC Nyheter har vært i kontakt med Bhatti, men han vil ikke kommentere løslatelsen.

Ifølge Elden beordret en dommer han løslatt ettersom han ikke lenger kunne holdes fengslet uten lov og dom.

– Det er over et halvt år siden han ble blankt frifunnet for alle terroranklager, men de militære myndighetene aksepterte ikke domstolens avgjørelser, og han har sittet videre i fengsel inntil fredag, skriver Bhattis advokat John Christian Elden i en tekstmelding til ABC Nyheter.

Les også: Bhatti: - Jeg vil aldri bosette meg i Norge

Ble frikjent

Bhatti har siden januar 2013 sittet fengslet i Pakistan. Dette på tross av at han i april i år ble frikjent i ankesaker av to pakistanske domstoler som ikke fant beviser eller grunnlag for anklagene mot nordmannen om kriminell virksomhet og terrorforbindelser, skriver Dagbladet.

Bhatti er norsk statsborger med pakistansk bakgrunn. Han er tidligere dømt flere ganger, blant annet for trusler, utpressing og vold.