FN: Over 3 millioner syrere har flyktet fra hjemlandet

To syriske gutter står utenfor et skur i en flyktningleir i Jordan. De er to av over 3 millioner syrere som har flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Over 3 millioner syrere har flyktet fra borgerkrigen i hjemlandet, ifølge en ny rapport fra FN. I tillegg er 6,5 millioner på flukt internt i Syria.

– Syrias stadig stigende flyktningkrise vil i dag passere rekordhøye 3 millioner mennesker, skriver FNs flyktningkontor (UNHCR) i en ny rapport som ble lansert fredag.

UNCHR legger til at de mange hundre tusen syrere som har flyktet uten å ha blitt registrert som flyktninger, ikke er med de offisielle tallene.

Les også: – Kurdisk mann halshogget av IS

Til naboland

For mindre enn et år siden hadde FN registrert 2 millioner flyktninger. Det betyr at minst 1 million mennesker har flyktet fra Syria bare i løpet av det siste året.

– Flyktningstrømmen viser at den forferdelige situasjonen i landet har blitt enda verre, står det i rapporten.

De aller fleste av flyktningene har flyktet til nabolandene. I Libanon er det nå anslagsvis 1,1 million syriske flyktninger, mens Jordan og Tyrkia har tatt imot henholdsvis 608.000 og 815.000 flyktninger.

Les også:
– Fem norske kvinner i Syria mot sin vilje

Mange barn

I tillegg til de mange som har klart å ta seg ut av landet, anslår UNHCR at det er om lag 6,5 millioner internt fordrevne flyktninger inne i Syria. Det betyr at nesten halvparten av landets befolkning er drevet på flukt fra hjemmene sine. Over halvparten av disse er barn.

Offisielle tall viser også at 191.000 mennesker er drept i Syria siden borgerkrigen brøt ut i mars 2011.