– IS-terrorister burde blitt identifisert

jef for PST, Benedicte Bjørnland og justisminister Anders Anundsen under en pressekonferanse hvor PST legger fram den åpne trusselvurderingen for 2014. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Forsker Helge Lurås mener norske myndigheter burde gått ut med navn og bilde på de fire IS-terroristene som var på vei til Norge i juli.

– Hvis det er riktig at norske myndigheter visste hvem de var, og det forelå en nær forestående terrortrussel mot Norge, er det sterke argumenter for å gå ut med navn og bilde på dem. Det mener jeg absolutt, sier Helge Lurås, forsker og leder av Senter for internasjonal og strategisk analyse (SISA), til Dagsavisen.

Han mener at myndighetene bør komme opp med vektige argumenter for hvorfor de ikke etterlyste IS-terroristene med navn og bilder da terroralarmen gikk.

Alle spor etter de fire IS-terroristene skal ha blitt borte i Aten etter 24. juli.

– Hvis disse personene nå har gått under jorda, er de fortsatt en terrortrussel. Da vil bildene av dem fremdeles være interessante. Å la hele befolkningen gå og se etter noe mistenkelig, er ikke den mest presise måten å se etter terrorister på, sier Lurås.