Politiets innsats granskes etter brann i Holmestrand

Spesialenheten skal granske om Vestfold politidistrikt gjorde nok da en leietaker skal ha forsøkt å drepe en huseier på Bakke gård i Holmestrand i fjor. Rettssaken mot leietakeren startet tirsdag.

Granskingen til Spesialenheten for politisaker kommer etter at fornærmede i saken anmeldte politiet for grov uforstand i tjenesten. Hun mener politiet og brannvesenet brukte altfor lang tid på å komme seg til gården, melder TV 2.

– Innholdet i anmeldelsen sett i sammenheng med de dokumenter vi har sett fra politiet, gjør at vi har besluttet å iverksette etterforskning, sier etterforskningsleder Rune Fossom i Spesialenheten avdeling øst.

Kvinnens 53 år gamle leietaker er tiltalt for å ha forsøkt å drepe henne 28. juni 2013. Han skal ha skutt henne i skulderen og satt fyr på huset hennes. Den 66 år gamle kvinnen, som hadde låst seg inn på toalettet i andre etasje, måtte hoppe ut av vinduet.

Rettssaken mot leietakeren startet i Nordre Vestfold tingrett tirsdag og er berammet til å vare i tre dager. Statsadvokaten ber om at mannen dømmes til tvunget psykisk helsevern.