Russisk militærkilde: Soldater havnet i Ukraina ved en feil

Nye uroligheter utspinner seg i Øst-Ukraina forut for møtet mellom president Petro Porosjenko og hans russiske kollega Vladimir Putin i Minsk i dag. Foto: Mykola / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

De russiske fallskjermsoldatene som er pågrepet øst i Ukraina, krysset grensen ved en feiltakelse, hevder russiske militærkilder.

– Soldatene patruljerte egentlig et område ved den russisk-ukrainske grensen. De krysset mest sannsynlig grensen på grunn av en feiltakelse, i et område som ikke var merket, sier en kilde i forsvarsdepartementet til tre russiske nyhetsbyråer.

En offisiell talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva vil ikke kommentere rapporten.

De ti fallskjermjegerne ble pågrepet 50 kilometer sør for den opprørskontrollerte byen Donetsk mandag kveld, ifølge ukrainske myndigheter. Soldatene er filmet og vist fram på ukrainsk fjernsyn.

Ifølge den russiske militærkilden gjorde soldatene ingen motstand da de ble pågrepet, etter hva myndighetene kjenner til. Han hevder også at over 500 ukrainske soldater har krysset grensen til Russland ved en rekke anledninger, men uten at Russland har gjort «noe stort nummer ut av det». I stedet har de fått lov til å reise tilbake over grensen, hevder kilden.