Nye flyangrep i Libya

En bygning brenner etter kamper i Tripoli lørdag. Søndag meldes det om nye flyangrep mot militsgrupper i byen. Foto: Reuters Les mer Lukk

Uidentifiserte krigsfly gikk også søndag til angrep mot mål i Libyas hovedstad Tripoli, bare timer etter at opprørsgrupper fra Misrata sa de hadde erobret byens hovedflyplass.

Militsgruppene gikk søndag hardt ut mot nasjonalforsamlingen i landet, som de mener er medskyldig i flyangrepene som har pågått i flere dager. Gruppene beskylder Egypt og De forente arabiske emirater for å utføre flyangrepene, og sier den libyske nasjonalforsamlingen har mistet sin legitimitet.

Nasjonalforsamlingen slo tilbake mot kritikken fra militsene, som lørdag kunngjorde at de hadde erobret Tripolis flyplass etter ukelange kamper mot rivaliserende nasjonalistiske grupper.

– Gruppene som går under navnene Libysk daggry og Ansar al-Sharia er terrorister og forbrytere som gjør opprør mot de legitime makthaverne, het det i en uttalelse fra forsamlingen.

Egypt avviste søndag at landet er innblandet i flyangrepene.

– Det er ingen egyptiske fly eller styrker i Libya og ingen egyptiske fly har deltatt i militæraksjoner i Libya, sa landets presiden Abdel Fattah al-Sisi til det egyptiske nyhetsbyrået MENA søndag.

Den libyske opprørsgeneralen Khalifa Haftar har tidligere sagt at hans styrker står bak luftangrepene mot Misrata-militsene.