Bodø/Glimt ut av bunnstriden

Bodø/Glimt kunne juble for tre poeng etter seier mot Haugesund i Rogaland. Foto: Jan Kåre Ness (NTB scanpix) Les mer Lukk

Bodø/Glimt tok et steg bort fra nedrykkskampen i eliteserien da laget slo Haugesund 2-1 på bortebane søndag.

Det var ventet at laget fra Nordland skulle få det tøft i Haugesund, som har vært i god form etter sommerferien.

Glimt startet derimot høstsesongen med fem strake tap, og mye så svart ut for det nyopprykkede laget. Men i de to forrige kampene klarte Jan Halvor Halvorsens menn å kare seg til tre poeng mot Sogndal og uavgjort mot Sandnes Ulf.

– Det var en veldig viktig seier. Nå har vi vunnet fire bortekamper, og tre av dem på Vestlandet. Når jeg kom til klubben fikk jeg høre på at vi bare vant hjemme, sa Halvorsen til C More.

I Haugesund sjokkerte Bodø/Glimt hjemmepublikummet og tok tre særdeles viktige poeng.

– Vi var ikke gode nok i dag, sa Jostein Grindhaug.

Les også: Søderlund-dobbel senket Sarpsborg

Avgjorde i første omgang

Det var fra start av Glimt gjorde det mot Haugesund. Etter ti minutter slo gjestene et langt frispark inn i Haugesunds 16-meter. Per Kristian Bråtveit fikk bokset frisparket ut, men ballen havnet i beina på Papa Alioune Ndiaye. Han dunket ballen inn i høyre hjørne.

Like før pause kontret bortelaget inn 2-0. Det ble satt fart, og Daniel Berntsen spilte Trond Olsen fri. Han gjorde ingen feil alene med keeper og ga Glimt en fantastisk avslutning på første omgang.

– Det er ting vi jobber med hver uke. Det var en fantastisk scoring rett ut fra vårt hjerte, sa Halvorsen.

Les også: Innbytterne snudde kampen for Odd

Haugesund hevet seg

Hjemmelaget gikk rett i angrep i annen omgang, men det tok tid før vertene klarte å redusere.

Da det først skjedde, var det ingen overraskelse at det var Haugesunds toppscorer Christian Gytkjær som fikk uttelling. Maic Sema tredde ballen igjennom på klassisk Haugesund-vis, og danske satte enkelt ballen i motsatt hjørne. Det var spissens 12. mål for sesongen.

Etter reduseringen forsøkte Haugesund å redde minst ett poeng. Bodø/Glimt sto godt imot, og rogalendingene klarte aldri å sette et ordentlig press på Glimt-laget. Dermed gikk vertene på sitt fjerde hjemmetap på Haugesund stadion i 2014.

Les også: Sen LSK-scoring sendte Sogndal mot nedrykk

– Vi har plenty nok med sjanser til å få målet. Det er ikke godt nok, men vi får stå på, sa Grindhaug