Søderlund holder liv i RBKs medaljehåp

Alexander Søderlund fortsetter storformen foran mål. Søndag noterte han seg for to mål da RBK slo Sarpsborg 2-0. Foto: Ned Alley (NTB scanpix) Les mer Lukk

Måljegeren Alexander Søderlund ble helt avgjørende i Rosenborgs 2-0-seier over Sarpsborg i eliteserien søndag. Triumfen gjør at RBK fortsatt henger på Strømsgodset i medaljekampen.

Molde og Odd gjør sine saker godt og har distansert Strømsgodset og Rosenborg i kampen om de to gjeveste medaljene i årets eliteseriesesong. Men Rosenborg gir ikke opp kampen med det første.

– Vi skal slåss om medalje hele veien. Vi har som ambisjon at vi skal gjøre det, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til C More.

Søndag fikk han se sitt mannskap fortjent sikre tre poeng da Sarpsborg var gjest på Lerkendal. Det gjør at Rosenborg bare har poenget opp til Godset på bronseplass. Fra drammenserne skiller sju til Odd på sølvplassen.

Les også: Sen LSK-scoring sendte Sogndal mot nedrykk

Goalgetter

Alexander Søderlund ble den store helten mot Sarpsborg. Han er trøndernes toppscorer i eliteserien denne sesongen. Spissens to scoringer mot laget fra Østfold var hans fjerde og femte på tre seriekamper – hans 12. og 13. totalt i eliteserien i år.

– Det var ikke min beste kamp i år, men jeg scorer i det minste mål, sa Søderlund etter kampslutt på Lerkendal.

Les også: Innbytterne snudde kampen for Odd

Begge scoringene var av det typiske «goalgetter»-slaget. Målet i første omgang kom etter et godt forarbeid av Pål André Helland, hvor Søderlund møtte ballen med foten. I annen omgang gjorde han det med hodet, da etter et hjørnespark fra Ole Selnæs.

– Selv om vi lå under 0-1, følte jeg at vi hadde fullstendig kontroll på kampen. Det er veldig skuffende at vi slipper inn 0-2. Vi burde ha hindret det hjørnesparket i utgangspunktet, oppsummerte Sarpsborg-trener Brian Deane skuffet til C More.

– Jeg er selvfølgelig veldig skuffet over resultatet, fortsatte han.

– Godt lag

Verken gjestene fra Sarpsborg eller trønderne vartet opp med et fyrverkeri av en fotballkamp søndag. Totalt viste tall fra statistikkleverandøren Opta at Sarpsborg gjennom oppgjøret leverte én avslutning på mål, mens tabellfirer RBK leverte fem i samme kategori.

Det ble med andre ord mye balltrilling for de to lagene på Lerkendal-gresset, og RBK-trener Kåre Ingebrigtsen mener Sarpsborg viste en svært god figur.

– Sarpsborg er et godt fotballag som gjør det vanskelig for oss å få tak i ballen. Vi holder dem unna målsjansene, så vi er veldig fornøyd med 2-0. Det er viktig for oss å vise at vi kan spille forsvarsspill og holde nullen også, sa Ingebrigtsen etter seieren.

Les også: Bodø/Glimt ut av bunnstriden

Sarpsborg ligger på en middelmådig 10.-plass på tabellen etter 21 serierunder. Laget har seks poeng ned til Brann, som for øyeblikket innehar den øverste av to nedrykksplasser i eliteserien.