Uniteds første poeng under van Gaal

Juan Mata scoret for United, men Sunderland kom tilbake og sikret 1-1. Foto: Andrew Yates (Reuters) Les mer Lukk

Manchester United imponerte ikke borte mot Sunderland, men klarte i det minste å ta sesongens første poeng. Premier League-kampen endte 1-1.

Juan Mata ga United ledelsen etter 17 minutter, men eks-Manchester City-spilleren Jack Rodwell utlignet etter halvtimen, og 1-1 sto seg kampen ut.

Det var egentlig et greit resultat. Ingen av lagene var spesielt gode, og det var langt mellom sjansene på Stadium of Light.

Poenget er Uniteds første under Louis van Gaal. Han tok over etter David Moyes, som ble sparket mot slutten av forrige sesong.

– Meningen er å skape sjanser og score mål. Vi har ikke skapt mange sjanser, men vi var bedre i annen omgang enn mot Swansea. Det var et pluss, men vi må skape mer, sa van Gaal ifølge BBC.

Kampen viste igjen at Uniteds stall er håpløst ubalansert, og det er ingen tvil om at klubben er nødt til å forsterke laget før overgangsvinduet stenger 1. september.

Di Maria på vei

Både engelske og spanske medier meldte søndag at United er enig med Real Madrid om en overgangssum for Angel Di Maria, og at argentineren kan bli presentert på Old Trafford allerede mandag. Overgangssummen skal være enorme 650 millioner kroner, en klar britisk rekord.

I tillegg mener ESPN å vite at klubben håper å få ytterligere to spillere kommende uke. Den ene skal være anvendelige Daley Blind fra Ajax, mens den tredje skal være ytterligere en midtbanespiller.

Van Gaal ble, ikke uventet, spurt om hva han synes om di Maria som spiller. Da svarte nederlenderen kryptisk.

– Jeg liker ham, men jeg liker også (Lionel) Messi. Jeg liker også (Arturo) Vidal, men du kan ikke alltid kjøpe de du ønsker deg, sa han.

Klubben er blitt koblet til Vidal hele sommer, men så langt har United nektet for at det er noen interesse for Juventus-spilleren.

United imponerte ingen da de tapte for Swansea sist lørdag, og selv om de var bedre mot Sunderland, har laget ingen sjanse til å kjempe om gull med stallen slik den er nå.

Ropte på straffe

Mata ga laget ledelsen på dets første sjanse etter et godt innlegg av Antonio Valencia.

Spanjolen snek seg inn på bakre stolpe og pirket ballen i det åpne målet.

Etter halvtimen jobbet Sunderland seg fram til en corner, og på den mistet Valencia markeringen av Rodwell, og midtbanespilleren headet ballen kontant i mål.

I annen omgang bølget det fram og tilbake, men sjansene var det svært få av. Nærmest var Sunderland da Tyler Blackett nesten scoret selvmål.

United ropte på straffe to ganger i løpet av noen sekunder, men det hele endte med at Ashley Young fikk gult kort for filming.

– Dommeren kunne gitt straffe, men jeg vil ikke snakke for mye om det. Jeg vil heller snakke om pasningsspillet vårt. Det var ikke godt nok, sa van Gaal.

Neste seriekamp for United er borte mot Burnley. Der håper klubben at nyinnkjøpte Marcos Rojo kan debutere. Blir Di Maria klar, kan han også få sin debut.