Deila tapte etter mange endringer

Ronny Deila opplevde sitt første serietap da Inverness vant 1-0 etter et selvmål av Eoghan O'Connell lørdag. Foto: Russell Cheyne (Reuters) Les mer Lukk

Ronny Deila fikk svi for å endre mye på laget borte mot Inverness lørdag. Celtic tapte 0-1 etter et selvmål midtveis i annen omgang.

Etter to solide åpningsseirer fikk Deilas mannskap det langt tøffere i Inverness. Vertene tok ledelsen da Eoghan O'Connell var uheldig og skled ballen i eget nett etter en retur fra Celtic-keeper Lukasz Zaluska.

Celtic jaktet febrilsk på utligningsmålet de siste 25 minuttene, men gjestene manglet den nødvendige presisjonen for å trenge gjennom et godt Inverness-forsvar.

– I første omgang hadde vi tre store sjanser, mens de hadde ingen. Det jevnet seg mer ut etter pause. Vi ble for passive og skapte for lite. Jeg ønsket mer intensitet i de siste 20 minuttene, men Inverness spilte bra, sa Deila til BBC Radio etter tapet.

– Mange bytter

Det var tydelig at Deila lørdag også hadde blikket rettet mot tirsdagens viktige returoppgjør hjemme mot slovenske Maribor i mesterligakvalifiseringen.

Mot Inverness valgte nordmannen å hvile flere nøkkelspillere fra start, deriblant Jo Inge Berget og Stefan Johansen.

– Det er viktig å bruke stallen. Laget er annerledes fra onsdag, men det er fortsatt et veldig bra lag. Jeg tror vi får se mye energi i dag, sa Deila til BBC før kampstart.

Etter tapet erkjente han at prestasjonen bar preg av alle utskiftningene.

– Vi kunne ha spilt bedre, men det var mange bytter og mange nye relasjoner i laget. Det blir ikke vanskelig å få spillerne klare til tirsdag. Det er en ny kamp, som vi vil bruke til å slå tilbake, sa Deila.

Traff tverrliggeren

Johansen kom innpå ved starten av annen omgang. Etter baklengsmålet svarte Deila raskt ved å sette innpå kraftspissen Anthony Stokes, men Celtic-manageren fikk ikke den responsen han håpet på fra eget lag.

Før pause var det hjemmelagets keeper Dean Brill som hadde mest å gjøre. Nir Biton var nærmest scoring for Celtic med et godt skudd i tverrliggeren etter 35 minutter.

Celtic går ikke på mange feilskjær i serien. Forrige sesong tapte Glasgow-klubben én gang i løpet av 38 serierunder.