Fem alvorlig skadd i demonstrasjon mot nynazistparti

Your browser doesn't support HTML5 video.

Her blir demonstranten påkjørt av en politibil Les mer Lukk

Fem personer ble alvorlig skadd da politiet grep inn under en demonstrasjon mot Svenskarnas partis valgmøte i Malmö i Sverige lørdag.

Fem personer ligger på sykehus med alvorlige skader. En mann som ble ridd ned av en politihest, er den som er hardest skadd, skriver Expressen.

Over 1.000 personer deltok i demonstrasjonen mot det naziorienterte Svenskarnas parti. Politiet pågrep seks demonstranter og tok hånd om flere andre.

– Jeg ser minst to personer som blør fra hodet. Totalt er det fire-fem personer som ser ut til å være skadd. En ligger i stabilt sideleie, flere av dem har bandasjer og kompresser, sier reporter Alexander Vickhoff i Kvällsposten.

Kritiserer voldsbruk

Demonstrant Gabriel Pèrez Santiago mener det var politiet som startet voldsbruken.

– Det er direkte maktmisbruk fra politiets side. Hvorfor beskytter de nazistene når de sier at de skal beskytte demokratiet, spør Santiago.

Pressevakt Ewa-Gun Westford i politiet er ikke fornøyd med at så mange ble skadd, men ser ikke hvordan politiet kunne ha handlet annerledes.

– Der vanskelig å være fornøyd når flere personer blir skadd, sier hun.

Både hester og forsterkninger fra andre politidistrikt ble hentet inn for å få kontroll på folkemassen. Om lag 400 politifolk var til stede, ifølge Expressen.

Påkjørt av politiet

En ung mann ble skadd da en politibil kjørte på ham under demonstrasjonen.

– Vi vet ikke bakgrunnen for påkjørselen. Vi ser ikke for oss at en kollega har gjort dette med vilje, men vi vil følge opp hendelsen, sier Westford.

Valgmøtet til Svenskarnas partis startet på Limhams torg klokken 14 lørdag. Politiet hadde store problemer med å holde demonstrantene på avstand da de tok seg inn mot torget og gjorde fremstøt mot politiets barrikader.

Politiet klarte å eskortere partiets formann Stefan Jacobsson inn til torgmøtet, men møtet ble overdøvet av en pipekonsert fra demonstrantene.