Ny bedrift tilbakekaller produkter etter listeria-mistanke

Produksjonen ved Jørn A. Rullepølser AS er nå stengt etter at produkter derfra knyttes til et listeria-utbrudd i Danmark den siste tiden. Foto: Simon Læssøe (Reuters) Les mer Lukk

Den danske kjøttvareprodusenten Lepo kaller tilbake to produkter etter mistanke om listeriasmitte. Flere danske produsenter har tidligere gjort det samme.

Mer enn 250 kilo leverpostei og oksebryst trekkes nå tilbake av selskapet. Produktene er levert til danske matbedrifter og cateringvirksomheter og er produsert på Lepos fabrikk i byen Hedehusene, opplyser Lepo i en pressemelding fredag.

– Tilbaketrekkingen skjer fordi vi antar eller har grunn til å anta at produktene ikke overholder kravene til matsikkerhet når det gjelder listeria i varen, skriver Lepo.

Det er rundt 100 kilo grovhakket leverpostei i 950 grams pakker og 180 kilo kokt, sprengt ostebryst som nå kalles tilbake. Produktene er pakket den 18. august.

Også påleggsprodusentene Delika og Tulip har trukket tilbake produkter etter mistanke om listeriabakterier i disse.

Det har vært stor oppmerksomhet rundt listeria i Danmark den siste tiden etter at virksomheten Jørn A. Rullepølser ble stengt da det danske Fødevarestyrelsen, tilsvarende det norske Mattilsynet, konkluderte med at bedriften var hovedsmittekilden til et listeria-utbrudd. 13 dansker fryktes døde av smitten.

Flere av dem som har mistet livet, hadde allerede svekket helse som følge av andre sykdommer da de ble smittet.