Nordlie: – Vi er ukloke når vi tar ledelsen

Randall Brenes scoret Sandnes Ulfs to mål da de tok imot Viking hjemme i eliteserien fredag. Foto: Mats Torbergsen (NTB scanpix) Les mer Lukk

For annen kamp på rad tok tabelljumbo Sandnes Ulf ledelsen. Men i likhet med Bodø/Glimt slo også Viking tilbake. Det endte 2-2 i lokalderbyet fredag.

Costaricaneren Randall Brenes ble klar for Sandnes Ulf på lån fra Cartagines i hjemlandet i starten av august. Han fikk sin første kamp mot Bodø/Glimt forrige helg og sendte rogalendingene opp i 1-0 da. Nordlendingene kom tilbake og reddet uavgjort.

Oppskriften ble den samme mot Viking. Brenes var solid og sendte Sandnes Ulf i føringen ved to anledninger, men det ble likevel ikke seier. Viking kom tilbake og fikk meg seg ett poeng fra Sandnes.

– Vi er ukloke når vi tar ledelsen. Vi slipper dem til på alt for enkle kontringer, var Ulf-trener Tom Nordlies oppsummering til TV 2.

– Vi bør trygge inn seieren når vi leder 2-1, sa Randall Brenes.

Kontroverser

På veien mot 2-2 hadde dommerne i Sandnes tiltrukket seg svært mye oppmerksomhet. Da Brenes sendte Sandnes Ulf i føringen etter en drøy halvtime etter en heading fra Edier Frejd, viste TV-bildene at costaricaneren var offsideplassert.

– Vi har noen avgjørelser som går mot oss. Det første målet var en soleklar offside, sa Viking-kaptein André Danielsen til TV 2.

Bare minutter senere slo Viking tilbake. Steinthor Thorsteinsson ordnet utligningen. Over i annen omgang var det nok en gang Brenes sin tur til å tegne seg på scoringslisten. Denne gangen helt uten kontroverser med et godt plassert skudd fra utenfor 16-meteren.

2-2-målet kom etter en omdiskutert straffe. Dommer Anders Johansen måtte konferere med assistenten på linja før straffen ble dømt.

– Man bør være helt sikre når man tar slike avgjørelser. Det håper jeg at de var, sa Nordlie om situasjonen.

Trenger poeng

Sandnes Ulf har med 2-2-kampen mot Viking tre uavgjortkamper på rad. Laget har ikke vunnet i eliteserien siden de slo Bodø/Glimt hjemme i starten av juni. Det gjør at laget er tabelljumbo i eliteserien.

– Vi har ni kamper igjen å spille. Vi trenger kanskje seier i seks av dem for å redde oss fra nedrykk. Vi gjør en akseptabel kamp mot Viking, men det hjelper ikke når man bare får ett poeng, sa Brenes.

Brann er fem poeng foran Ulf, mens Sogndal er syv poeng foran. Begge lagene har én kamp mindre spilt.

– Vi hadde håpet på tre poeng, men det er veldig tøft å møte lag som trenger poengene i nedrykksstriden, sa Danielsen.