Flere tips om mulig overgrepsmann i Bergen

Politiet har fått mange tips om hvem overgrepsmannen kan være, etter at en seks å gammel skolejente skal ha blitt utsatt for overgrep i Åsane i Bergen tirsdag.

– Det har kommet inn flere tips, men foreløpig er det ikke noe gjennombrudd i etterforskningen. Politiet fortsetter å undersøke tipsene som kommer inn utover fredagen, sier politiadvokat Trond Eide i Hordaland politidistrikt til Bergens Tidende.

Han sier noen av tipsene inneholder forslag om hvem overgrepsmannen kan være. Politiet sjekker også opp personer i området som har begått lignende overgrep tidligere, melder NRK.

Seks år gammel

I håp om enda flere tips i saken, valgte politiet fredag å gå ut med jentas alder og beskrivelse av hva hun hadde på seg da overgrepet skjedde. Hun hadde rosa bukser, stripete genser og blomstret skolesett, gjengir Bergensavisen.

Lokalt politi har bistand fra Kripos i etterforskningen av den alvorlige saken.

Også fredag oppfordrer Flaktveit skole barna til ikke å gå alene hjem, og tilbyr følge av voksne til dem som trenger det.

– Vårt hovedfokus er å komme mest mulig tilbake til det normale igjen, sier rektor Einar Skintveit til Bergens Tidende.

Bakgrunn:Jakter på mann med nordisk utseende etter overgrep i Bergen

Nordisk utseende

Politiet beskriver gjerningsmannen som en voksen mann med nordisk utseende og to hunder. I tillegg etterlyste de to kvinner med røde jakker, som kan ha sett hva som skjedde i minuttene før overgrepet.

Jenta var på vei fra Breimyra skole til Hjortlandsveien da hun skal ha blitt utsatt for et overgrep tirsdag ettermiddag.