Jakter på mann med nordisk utseende etter overgrep i Bergen

Politiet håper observasjonen av to hunder skal være til hjelp i jakten på mannen som utsatte en barneskolejente for overgrep i Bergen tirsdag.

Politiadvokat Trond Eide sier politiet setter inn alle ressurser i etterforskningen.

– Vi ser veldig alvorlig på denne saken, som dreier seg om et alvorlig seksuelt overgrep mot en jente i barneskolealder. Vi setter inn det vi har av ressurser for å få en oppklaring, sier Eide til NTB.

– Nordisk utseende

Jenta gikk fra Breimyra skole til Hjortlandsveien. Overgrepet skal ha skjedd en gang mellom klokken 15.30 og 17.30 tirsdag 19. august. Den antatte gjerningsmannen beskrives som voksen, med nordisk utseende, og han skal ha hatt med seg to hunder.

– Vi håper på at opplysningen om to hunder skal være til stor hjelp når vi ber vitner om å melde seg. Både den fornærmede og andre vitner har sett en mann og to hunder. Det er uansett en mann som ikke er identifisert, sier politiadvokaten.

Dommeravhør

Jenta var iført rosa bukse, stripete genser, rosa joggesko og en blomstrete skolesekk. Hun har vært til medisinske undersøkelser og politiet har begjært dommeravhør av henne.

– Moren til jenta er selvfølgelig avhørt. Vi etterforsker bredt og åpent med avhør av vitner, observasjoner, rundspørring og innhenting av elektroniske spor, sier Eide.

Følger opp elever

Jenta er elev ved Flaktveit barneskole i Åsane, som har rundt 400 elever. Skolen har jobbet med saken siden tirsdag, og ingen elever går hjem alene torsdag.

– Vi følger opp alle elevene og har orientert dem om at det har vært en hendelse som har skjedd mot en elev ved vår skole. Alle foresatte får torsdag en orientering som sendes hjem med ranselpost, sier skolens rektor Einar Skintveit til NTB.

Riktig nivå

Skolen oppfordrer elevene til å sørge for at ingen går alene.

– Som skole har vi også ivaretatt de elevene som ikke har mulighet til å gå sammen med andre. Selv om dette er en alvorlig situasjon vil vi være ansvarlige voksne som holder riktig nivå på denne saken. Nå blir det veldig mye og veldig stort, sier rektoren.