Ingen tekniske feil på ulykkesbussen i Namsskogan

STORE SKADER: Det var store skader på turbussen (EUROBUS) fra Sveits som kjørte inn i en fjellvegg på E6 i Namsskogan tirsdag. Tre personer omkom i ulykken. Foto: Terje Næss / NTB scanpix Les mer Lukk

Havarikommisjonen har så langt ikke funnet tekniske feil på bussen som kan forklare årsaken til dødsulykken i Namsskogan tirsdag.

Lensmann i Namsos og Fosnes, Stein Erik Granli, opplyser at politiet i den videre etterforskningen vil konsentrere seg om å gjøre flere vitneavhør og systematisere innhentet informasjon. Det vil bli sammenholdt med svar fra tekniske undersøkelser når disse er klare.

Politiet har gjennomført innledende avhør av bussjåføren.

Sjåfør fikk «black out»

– Han har gitt en utfyllende forklaring, men har ikke kommet med opplysninger som belyser årsaken til ulykken. Siktelsen som er utferdiget, vil bli opprettholdt. Førerkortet til sjåføren er ikke beslaglagt. Når føreren er utskrevet fra sykehuset, vil han kunne reise hjem, sier lensmann Stein Erik Granli.

Siktelsen mot den tyske bussjåføren lyder på uaktsom kjøring.

Sjåførens forsvarer, Siw Bleikvassli, sier at mannen ikke husker noe fra ulykken, men er svært preget av hendelsen.

– Han husker det som skjedde før ulykken, men han husker ikke noe fra selve ulykken. Han har en total «black out» fra hendelsen. Han slo hodet ganske kraftig, sier hun til Adresseavisen.

Forsvareren legger til at mannen ønsker å samarbeide med politiet, men at han også ønsker å dra hjem så fort som mulig.

Brukte ikke belte

Fire personer mistet livet i ulykken der en sveitsisk turistbuss kjørte av E6 veien i Nord-Trøndelag. Navnene på de omkomne vil ikke bli frigjort, opplyser lensmannen. De øvrige tolv passasjerene om bord har reist tilbake til Sveits.

Havarikommisjonen har tidligere opplyst om at ikke alle passasjerene om bord brukt setebelte, noe som påvirket skadeomfanget i ulykken. (©NTB)