Kvinne skadd i hyttebrann – mann pågrepet

En kvinne er fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen. Politiet har pågrepet en mann de mistenker for ha tilknytning til branne. Foto: Anne Rakel Haaland / NTB scanpix Les mer Lukk

En kvinne er fløyet til sykehus etter en hyttebrann i Evje og Hornnes kommune i Aust-Agder torsdag morgen. Politiet har pågrepet en mann de mistenker for «å ha tilknytning til brannen».

Politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt vil ikke utdype hva som ligger i den mistanken.

– Vi holder oss til den formuleringen foreløpig. Det er tidlig i saken, og vi har ikke fått avhørt noen ennå, forklarer Skaar til NTB.

Den pågrepne mannen ble funnet etter en leteaksjon i området rundt hytta klokken 9.30. Han hadde skader, men Skaar har ingen detaljer om hva slags skader det er snakk om.

Politiet fikk melding om brannen på hyttefeltet Matkroni vest for Hornnes klokken 7.20 torsdag morgen. Da var allerede brannvesen og ambulanse varslet.

En kvinne er fløyet til sykehus med brannskader. Både hun og mannen er i 40-årene, men Skaar kan ikke gi nærmere detaljer om dem foreløpig. Han vil heller ikke si noe om relasjonen mellom dem, men sier de begge hadde en relasjon til hytta.

– Da vi kom til stedet, fant vi også to barn eller ungdommer der. Det er uklart om de var i hytta, men de har også en relasjon til stedet, forklarer politiadvokaten.

Hytta brant ned til grunnen.