Israel mobiliserer 16.000 nye soldater

Israel kaller inn enda flere soldater. Foto: Baz Ratner/Reuters - NTB scanpix. Les mer Lukk

Israel har mobilisert ytterligere 16.000 soldater fra reservestyrkene til krigen på Gaza.

Dermed er 86.000 soldater kampklare i militæroffensiven som pågår på Gazastripen, ifølge en talskvinne for forsvaret.

Samtidig torsdag kunngjorde den israelske regjeringen at den skal granske bombingen av en FN-skole på Gazastripen, og sier den ber om unnskyldning om Israel var ansvarlig.

– Vi har regler, sivile er ikke mål, sier en talsmann til BBC.

USA og FN har på det sterkeste fordømt angrepet mot jenteskolen, som drepte minst 16 personer. Israel har sagt den svarte på et granatangrep fra nærheten av skolen.

Se video: FNs generalsekretær fordømmer angrepet på en FN-skole i Gaza

Your browser doesn't support HTML5 video.

FNs generalsekretær fordømmer angrepet på en FN-skole i Gaza Les mer Lukk

Les saken: – 20 drept i angrep mot FN-skole på Gazastripen

Nær målet

Torsdag fortsetter offensiven på Gazastripen etter at statsminister Benjamin Netanyahus regjering ga grønt lys dagen før.

Israels hovedmål med aksjonen er å ødelegge tunneler fra Gazastripen inn i Israel. Ifølge forsvaret er snart Hamas' tunneler inn i landet ødelagt.

– Vi er bare noen få dager unna å ha ødelagt alle terrortunnelene, sier generalmajor i den israelske hæren, Sami Turgeman, ifølge ynetnews.

– Mengden sement Hamas har brukt til å bygge disse tunnelene, kunne vært brukt til å bygge to sykehus, 20 klinikker og 100 barnehager, legger han til.

Røyken lå tett over husene øst i Gaza by under en offensiv fra den israelske hæren onsdag. Foto: Ahmed Zakot / Reuters / NTB scanpix

Israels regjeringen sendte samtidig torsdag en delegasjon til Egypt, som forsøker forhandle fram en våpenhvile.

Les også: Israels ambassadør: – Her kan Gaza-boerne være trygge

Over 1.300 drepte

Dødstallet på palestinsk side er nå steget til over 1.300, de fleste av dem sivile. 56 israelske soldater og tre sivile er også drept.

Onsdag ble minst 17 personer drept og 200 såret i et israelsk luftangrep mot et marked i utkanten av Gaza by. Til sammen ble over 100 palestinere drept onsdag.

Angrepet rammet et travelt marked i Shejaiya-området, opplyste talsmann for nødetatene Asharf al-Qudra. Området ligger utenfor Gaza by, nær den israelske grensen.

Det skjedde kort tid etter at det israelske forsvaret innførte en fire timer lang våpenhvile på Gazastripen. Våpenhvilen gjaldt imidlertid ikke områder hvor israelske soldater allerede opererer, opplyste det israelske forsvaret.

Les også: Gilbert: – Blodet renner i Gazas gater