Britisk visestatsminister ber FIFA frata Russland fotball-VM

FIFAs president Sepp Blatter gir Russlands president Vladimir Putin en fotball for å symbolisere at de skal avholde fotball-vm i 2018. Nå ber den britiske politikeren Nick Clegg FIFA om å ta ballen tilbake. Foto: Alexei Nikolsky/AP - NTB scanpix. Les mer Lukk

Russland må fratas fotball-VM i 2018 etter nedskytingen av det malaysiske passasjerflyet MH17 over Ukraina, sier Storbritannias visestatsminister Nick Clegg.

– Dere kan ikke tillate at denne nydelige sporten svertes av Russlands stygge aggresjon på den russisk-ukrainske grensen, sier Clegg til Sunday Times.

– Han vi utnytte det

– Ikke bare ville Vladimir Putin utnyttet det, jeg mener det vil få resten av verden til å se svak og useriøs ut i protestene våre mot Vladimir Putins oppførsel dersom vi ikke er klar til å stanse det, sier Clegg

Clegg som er leder for Liberaldemokratene, koalisjonspartner i statsminister David Camerons regjering, sier sportsbegivenheter burde være en ny del av EUs sanksjoner mot Moskva.

Les også: Russland får VM i 2018

– Han må ikke få lov til å hele tiden å kunne fortsette å presse tålmodigheten til det internasjonale samfunnet over bristepunktet, destabilisere nabolandet, beskytte disse væpnede separatistene i Øst-Ukraina, og fortsatt ha privilegiet og æren av å motta alle utmerkelsene i 2018 for å være vertsnasjon for fotball-VM, sier Clegg.

Og tyske politikere

Cleggs harme over Russland som VM-vertskap om fire år, kommer etter at flere tyske politikere tidligere denne måneden krevde det samme. Den gang ble dette raskt avvist av FIFA-tjenestemenn.

Les også: FIFA gransker korrupsjonspåstander