Ektepar i 30-årene funnet døde i bil på Fosen

Et ektepar ble fredag kveld funnet døde i en bil på Fosen i Ørland kommune i Sør-Trøndelag. Politiet ser på dødsfallene som mistenkelige.

– Ut fra det vi kjenner til så langt, kan vi ikke utelukke en kriminell handling. Men etter det vi har observert og etterforsket så langt, er det ingenting som tyder på at flere personer er involvert i dødsfallene, sier operativ leder Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt til Adresseavisen.

Politiet fikk melding om at en mann og en kvinne var funnet døde i en bil klokka 21.53 fredag kveld. Bilen sto parkert på en avsidesliggende vei i Åfjord, opplyser operasjonsleder Leif Berglund i Sør-Trøndelag politidistrikt til avisen.

Det var to bærplukkere som kom over bilen. Dødsfallene etterforskes nå av Fosen lensmannsdistrikt.

Politiet opplyser at det allerede torsdag ble iverksatt søk etter paret etter at de hadde fått inn flere bekymringsmeldinger, den første via et familiemedlem torsdag morgen. Siste sikre observasjon av paret var onsdag denne uken. Mannen er norsk statsborger, mens kvinnen er amerikansk. Begge er bosatt i Ørland kommune, skriver lokalavisen Fosna-Folket.

Politiet har gjennomført åstedsgranskinger på funnstedet, og de avdøde er sendt til St. Olavs hospital for obduksjon, skriver avisen.

– Vi betegner dette som et mistenkelig dødsfall, og det er opprettet sak. Etterforskningen fortsetter, og vi har også koblet inn Kripos, ettersom det dreier seg om en utenlandsk statsborger, opplyser Stjern.