PST sjekker mulig kontakt med norske fremmedkrigere

Politiets sikkerhetstjeneste jobber med mange spor i forbindelse med terrortrusselen mot Norge. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX) Les mer Lukk

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) undersøker om terrorgruppen som truer Norge, har tatt kontakt med hjemvendte norske fremmedkrigere.

Rundt 15 norske jihadister har vendt tilbake til Norge etter å ha vært tilknyttet ekstremistgrupper i Syria, skriver NRK.

– Det er nettopp denne type forhold vi må prøve å få kunnskap om. Alt rundt denne mulige gruppa er jo forhold vi prøver å konkretisere og avdekke, sier fagdirektør Jon Fitje Hoffman i PST.

Ifølge en rapport fra Felles kontraterrorsenter har PST gjort en individuell vurdering av hvilken trussel hver av dem kan utgjøre.

Les også: Trekker seg fra Norway Cup etter terrortrusselen

Flere av klientene til advokat John Christian Elden har vært i PSTs søkelys, men advokaten sier at de ikke har merket økt oppmerksomhet fra myndighetene.

– Ingen av dem har oppfattet at PST knytter denne generelle trusselen mot dem eller hjemvendte nordmenn, skriver Elden i en SMS til NRK.