Politiforbundet kritiserer beredskapen

Sigve Bolstad mener beredskapen er mangelfull. (Foto: Gorm Kallestad / Scanpix) Les mer Lukk

Politiberedskapen er bare marginalt bedre enn den var 22. juli 2011, mener lederen i Politiets Fellesforbund.

– Noen politifolk vil si at den er like dårlig, noen vil si at den er dårligere, og noen vil si at den er bedre. Jeg vil si at vi har et langt stykke igjen, sier leder i Politiets Fellesforbund, Sigve Bolstad, til Finansavisen

Etter at PST opplyste om terrortrusselen mot et ukjent mål i Norge, sa politidirektør Odd Reidar Humlegård både torsdag og fredag at politiberedskapen er den høyeste noen gang.

– Vi har som samfunn aldri vært bedre forberedt på en trussel som dette, sa politidirektøren og understreket at politiet har ressurser til å trappe opp beredskapen ytterligere.

Les også: Ny norsk terrorlov i det blå

Bolstad mener imidlertid at beredskapen er mangelfull og at det er helt nødvendig med ekstrabevilgninger til politietaten hvis beredskapen skal bli bedre.

– Beredskapen skal være der, selv når den ikke er i bruk, og det koster. Det krever både materiell og personer. Vi har et godt stykke igjen, sier han.

Bolstad understreker samtidig at det ikke er riktig å si at beredskapen er like dårlig som for tre år siden.

– Noe har skjedd. 22. juli var en gedigen tankevekker. Men det er behov for en klart, ytterligere forbedring, mener han.

Les også: Én av fem er redd