FN: 230.000 drevet på flukt i Ukraina

230.000 er drevet på flukt i Ukraina, og det er blant annet satt opp en midlertidig teltleir i Novosjakhtinsk for å huse noen av dem. Foto: Sergej Karpukhin / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Til sammen 230.000 mennesker er drevet på flukt på grunn av konflikten i Ukraina, ifølge FNs høykommissær for flyktninger.

130.000 av dem har krysset grensen til Russland, opplyser UNHCR-talsmann Dan McNorton. Samtidig har 100.000 flyktet fra konfliktområdet øst i landet til andre deler av Ukraina.

Det østlige Ukraina er preget av harde kamper mellom prorussiske opprørere og ukrainske styrker. Mens ukrainske myndigheter kjemper for å gjenvinne kontrollen over hele landet, flykter innbyggerne fra kamphandlinger, trusler og sammenbrudd i offentlige tjenester.

Opprørere tok kontroll over flere byer i april i en blodig separatistkamp mot Kiev som til nå har kostet rundt 1.000 mennesker livet. Blant annet anklages opprørerne for å ha skutt ned et passasjerfly øst i Ukraina forrige uke med 298 mennesker om bord.

Myndighetene har nå tatt tilbake kontrollen flere steder, og hæren skal nærme seg byene Luhansk og Donetsk.

Den internasjonale Røde Kors-komiteen gjorde det denne uken klart at den anser konflikten for en borgerkrig.