Dødstallene stiger etter bygningskollaps i India

Redningsmannskaper i New Delhi leter etter personer i en sammenrast bygning. (Foto: EPA/STR / NTB Scanpix) Les mer Lukk

Over 100 personer fryktes å være fanget i ruinene av en boligblokk som lørdag raste sammen i byen Chennai i India.

– Dette kommer til å bli en massiv redningsaksjon. Vi vil ikke få oversikt over antall døde før vi jobber oss fram til første etasje, sier Vijay Shekar, som leder redningsarbeidet.

Elleve mennesker er omkommet, men tallet på døde ventes å stige.

Vil ta flere dager

Boligblokken, som var under bygging, raste sammen da bygningsarbeidere samlet seg i første etasje for å få utbetalt lønn. Samtidig regnet det kraftig, og flere arbeidere gikk også inn i bygningen for å få ly fra været.

BBC melder at over 100 personer fryktes å fortsatt være fanget i ruinene.

Redningsarbeidet i Chennai vil ta flere dager, ifølge redningsmannskapene. 28 personer var søndag morgen reddet ut av ruinene fra den tolv etasjer høye bygningen. 20 av dem er brakt til sykehus.

Politiet har pågrepet flere personer, blant annet byggherren og flere bygningsingeniører.

Bygningskollaps i New Delhi

Lørdag raste også et leilighetsbygg sammen i Indias hovedstad New Delhi. Ti personer er bekreftet omkommet. Blant de omkomne er minst fem barn.

Bygningen som falt sammen, var falleferdig.

– Dette er en 40 år gammel bygning. De har bygget etasje etter etasje ulovlig, sier Rajesh Bhatia, en høytstående tjenestemann i bydelsadministrasjonen til fjernsynskanalen NDTV.

Det skjer ofte at bygninger raser sammen i India. Tidligere i juni mistet mer enn 15 mennesker livet da en boligblokk raste sammen i delstaten Goa vest i landet.